Mitä kokkaavat keittiöissään tutut kirjailijat?
Mitä he syövät ja millaisella rytmillä, kun kirjoittavat? Miten ruoka näkyy heidän tuotannossaan?

Tuija Välipakka tekee matkan kahdentoista kirjailijan kotiin kokkaamaan sekä keskustelemaan heidän ruokatottumuksistaan ja suhteestaan ruokaan. Näiden lisäksi perehdytään erilaisiin teemoihin, esimerkiksi ruokahävikkiin, chiliin ja
veganismiin.

Keittiönsä oven avaavat ja lempireseptinsä jakavat: Ville Hytönen, Leena Parkkinen, Viggo Wallensköld, Sirpa Kähkönen, Marko Annala & Inga Magga, Anneli Kanto, Johanna Sinisalo, Juha Siro, Outi Pakkanen, Sofi Oksanen ja Vexi Salmi.

Kirjailijan keittiössä tarjoilee lukijalle paitsi herkullisia reseptejä laajalla skaalalla, myös keittokirjojen historiaa ja pohdintaa ruoasta identiteettikysymyksenä. Teos on täyttävä kattaus intohimoista ruoanlaittoa ja kirjallisuutta.