Löytöretkiä - merkintöjä Leea Klemolan teatterista kertoo siitä, miten Leea
Klemola teatteritaiteensa tekee, ja millaisesta ajattelusta se kumpuaa. Klemolan taiteellisen ajattelun maisema piirtyy esiin haastatteluista, työpäiväkirjoista sekä tarinoista näytelmien ennakkotutkimusmatkoilta muun muassa Grönlantiin, Keniaan ja Mongoliaan.

1980-luvulla näyttelijänä aloittanut Leea Klemola kehitti oman ohjaajankäsialansa 90-luvulla Aurinkoteatterissa, jonka perustajajäseniin hän kuuluu. Hän on ohjannut ympäri Suomea ja kirjoittanut useita näytelmiä yksin sekä yhdessä pitkäaikaisten työpariensa kanssa. Kirja kurkistaa esimerkiksi sisaruspari Leea ja Klaus Klemolan kanssaluomisen prosessiin.

Näytelmäkirjailija-ohjaaja Klemola tunnetaan muun muassa teoksista Seksuaali, Arktinen trilogia ja Maaseudun tulevaisuus. Hänen teatteriaan leimaa piittaamattomuus normeista ja rehellisyys omalle kokemukselle, törkeä huumori ja inhimillinen lämpö. Modernin kansanteatterin tekijänä hän tavoittaa monimuotoisen yleisön sekä nostattaa arvaamattomia tunteita. Kirjassa seurataan, miten näytelmänlöytöretkiltä haetut palaset ujuttautuvat osaksi esitystä.

Löytöretkiä - merkintöjä Leea Klemolan teatterista seuraa myös Klemolan
viimeisimmän ohjauksen, Arktisten leikkien, syntyprosessia. Se havainnoi
Leea Klemolan luomistöiden jälkiä suomalaisessa teatterissa ja samalla kertoo siitä, mitkä teatterin mahdollisuudet taidemuotona tänä päivänä ovat.