"Kekkosen aika on ohi", sanoo yksi NOKIAn kertojahahmoista ja tarkoittaa ennen muuta Suomen uutta suuntautumista länteen. Väkevimmäksi mahdiksi tasavallassa nousee kuitenkin jo ammoin 1800-luvulla perustettu yhtiö. Pian koko planeetta kuuntelee sen valmistamien matkapuhelinten soittoääntä.

NOKIA on railakas mutta tiukasti lähihistorian tosiasiallisiin käänteisiin sidottu taideteos. TURUN SANOMAT kiitti Turun kaupunginteatterissa 2020 Mikko Koukin ohjaamana kantaesityksensä saanutta näytelmää erityisesti keskittymisestä "ihmisten valintoihin". Kaiken keskellä onkin aviopari Jorma ja Liisa Ollila, mutta katsojat ja lukijat pääsevät lähelle myös esimerkiksi Olli-Pekka Kallasvuota ja Risto Siilasmaata sekä Stephen Elopia ja jopa Steve Jobsia -- unohtamatta teknologiajätille elintärkeää diplomi-insinööriä Pertti Korhosta. Kuten TS lisäksi totesi, teoksen voimaa lisää onnistuneesti sen tapa ammentaa kalevalaisesta mytologiasta konsernisaagaa muovaillessaan.

Nokian ylä- ja alamäen selittäjiä on maailma pullollaan. NOKIA on harvinaislaatuinen kokonaisesitys tämän uuden ajan sammon taonnasta ja ryöstöstä.