Kuka ullakolla rapistelee?

Miniatyyrein ja valokuvin kuvitetun kirjasarjan toisessa osassa oravaperhe valmistautuu joulunviettoon uudessa kodissa.

Oravien televisioon rakentamassa kotikolossa tapahtuu kamala putkirikko, ja Paju, äiti ja Baruu joutuvat muuttamaan. Onneksi isotädin vanha perintökolo on tyhjillään. Äiti ja Baruu remontoivat uutta koloa, ja kaiken pitäisi olla hyvin, mutta Pajusta tuntuu, että jokin on pahasti vialla. Ullakolta kuuluu outoja ääniä, keittiöstä katoaa piirakoita ja joku on pureskellut reikiä äidin silkkiaamutakkiin. Ei kai talossa vain asu tunkeilija?

Käpykolon väkeä on noin 3-6-vuotiaille tarkoitettu kuvakirjasarja, jossa ihastuttaa tarinoiden lisäksi myös yksityiskohtia vilisevä valokuvakuvitus.

Tekijäpariskunta kirjailija Leena Parkkinen ja taiteilija Zagros Manuchar ovat luoneet yhdessä oravien maailman ideoista toteutukseen asti. Oravat on tehty huovuttamalla, ja niiden koti on rakennettu vanhan 1960-luvun television sisään. Materiaaleina maailman rakentamisessa ja pienissä ruoissa on käytetty fimomassaa, pullonkorkkeja, kananmunankennoja, karkkipurkkeja ja kaikkea satunnaista kierrätystavaraa.

Kirjasarjan teemoja ovat uusperhe, ulkopuolisuus, sisarkateus, maahanmuutto, monikulttuurisuus, ympäristö, vuoden kiertokulku, ekologisuus, kierrätys ja käsillä tekeminen.

Käpykolon väkeä voit seurata myös Instagramissa! (@kapykolonvakea)

Leena Parkkinen (s. 1979) kuuluu sukupolvensa palkituimpiin ja menestyneimpiin kirjailijoihin. Hän on saanut arvostetun Arvid Lydecken -palkinnon, ja hänen kirjojaan on ilmestynyt 12 maassa. Parkkinen myös opettaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hän on harrastanut miniatyyreja, taidetta ja käsitöitä lapsesta asti sekä opiskellut Turun Taideakatemiassa.

Zagros Manuchar (s. 1990) on irakilaissyntyinen elokuvantekijä ja taiteilija, joka on valmistunut maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Hänen töitään on esitetty kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, näyttelyissä ja kulttuuri-instituuteissa. Teoksissaan Manuchar on käsitellyt lapsuuden tematiikkaa, ja hän myös opettaa lapsille ja nuorille taidetta.