Vuoden trilleritapaus!

Jos luulit, että kaikki on pohjolan trillerikentällä nähty, luulit väärin. Kahdeksannessa Keplerissä viritetään ansa, josta ei selviä edes Skandinavian ykkösnyrkki, komisario Joona Linna.

Ruotsalaiskomisario Joona Linna on ratkaissut enemmän mutkikkaita murhajuttuja kuin kukaan muu koko Skandinaviassa. Suomalaistaustansa takia hän on kuitenkin Ruotsissa ikuinen altavastaaja. On ollut pakko opetella kulkemaan omia polkuja, käyttämään epätavanomaisia keinoja. Entisenä sotilaana hän tietää kovasta pelistä kaiken, mutta nyt peli kovenee entisestään. Kuvankaunis kollega Saga Bauer, joka on Joonalle kuin sisko, on tehnyt kohtalokkaan virheen, ja tällä kertaa kuoleman enkeli saattaa viedä myös Joona Linnan.

Nimimerkki Lars Keplerintakana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril (s. 1967) ja Alexandra Coelho Ahndoril (s. 1966). Heidän saumaton yhteistyönsä Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja -elokuviin. Sittemmin Joona Linna -sarja on lunastanut paikkansa pohjoismaisen kirjallisuuden eturivissä. Kansainväliseksi ilmiöksi noussut sarja on myynyt maailmalla 14 miljoonaa kappaletta ja sitä on käännetty 40 kielelle.