Ammattilaisen kipukirja tarjoaa lukijalleen yli 500-sivuisen lukukokemuksen uusimmasta kipuun liittyvästä tiedosta. Kirja perustuu biopsykososiaaliseen lähtökohtaan tarkoittaen, että kipuun liittyy paljon muitakin tekijöitä kuin vain lääketieteellisiä syitä. Ihmisen elämäntilanne, työ ja sosiaaliset suhteet kuten myös hänen omat ajatuksensa vaikuttavat huomattavasti kivun kokemukseen. Tällaista ammattilaisen kipukirjaa ei ole vielä nähty, ei edes muilla kielillä.
Tyypillisesti kipukirjat pohjaavat vahvasti lääkehoitoon ja toimenpiteisiin.. Ammattilaisen kipukirjassa puhutaan tärkeämmistä asioista kuten kivun kokemuksesta, kärsimyksestä, vuorovaikutuksesta ja ennen kaikkea siitä miten näitä aspekteja tutkitaan ja mitä käytännössä asiakkaan kanssa tehdään. Kirja antaa konkreettisia vinkkejä arkipäivän työskentelyyn: miten kohdata kivusta kärsivä asiakas, entä mitä hoito-optioita on.
Kirja antaa kattavan määrän käytännön työkaluja kipupotilaan tutkimiseen: Miten alkuhaastattelu tehdään? Mitä siihen kuuluu? Miksi hyvä vuorovaikutus ja kommunikaatio ovat erittäin tärkeitä? Mitä tehdään käytännössä? Mitä kysytään ja miten?
Entä sitten itse hoito?  Kirja antaa kattavan kuvan erilaisista kivun hoitomahdollisuuksista. Pääpaino on kivun lääkkeettömässä hoidossa, mutta myös lääkkeiden vaikutukset ja käyttö esitellään ymmärrettävästi.
Tämä kirja on ammattilaisilta ammattilaisille ja tuleville ammattilaisille. Kirja soveltuu ennen kaikkea fysio- ja toimintaterapeuteille, kiropraktikoille, naprapaateille, osteopaateille ja hierojille sekä näiden alojen opiskelijoille. Myös lääkärit ja muu hoitohenkilöstö saavat kirjasta oivan arkityön apuvälineen.
Kirja on erittäin kattava katsaus kivunhoidon tämän hetken tietämykseen. Asian monimutkaisuudesta huolimatta kirjoittajat ovat onnistuneet luomaan lukukokemuksesta hyvin käytännön läheisen. Ammattilaisen kipukirja opettaa taitoja arkipäivään, joita voit ottaa heti käyttöön.
Kirjan kirjoittajina ovat terapia-alan huippuasiantuntijat ja jo pelkkä katsaus kirjan kirjoittajiin kertoo, että nyt tulee täyttä asiaa! Kirjoittajilla on pitkä ammatillinen kokemus kivunhoidosta ja sen tutkimuksesta. He ovat arvostettuja alan tutkijoita, kliinikoita ja opettajia.