Ravitsemustiede-kirjan uudistettu 8. painos tarjoaa perustiedot ravitsemustieteestä ja kliinisestä ravitsemuksesta. Kirja sisältää kattavasti nykytiedon ravitsemuksen eri osa-alueista.

Kirja käsittelee ravitsemusfysiologian perusteet kuvituksin. Tämä osio on päivitetty ravitsemusgenomiikan ja epigenetiikan näkökulmista. Uutta ovat immunologian ja suolistomikrobiston merkitystä aineenvaihdunnalle ja terveydelle käsittelevät luvut.

Kirjassa esitellään uusin tieto sairauksien ehkäisystä ja hoidosta ravitsemuksen keinoin sekä tarkastellaan ravitsemusta elinkaaren eri vaiheissa. Vanhenevan väestön ravitsemusongelmat huomioidaan omassa uudistetussa luvussaan.

Kirjassa luodaan katsaus kansanravitsemuksen kehitykseen ja nykyravitsemukseen Suomessa. Kirjassa on uusi luku kasvis-, trendi- ja etnisistä ruokavalioista sekä ravitsemuksesta ja liikunnasta - kaikki asioita, jotka tulevat usein esille myös terveydenhuollon ammattilaisen työssä. Kirjassa kerrotaan myös lyhyesti elintarvikkeiden valvonnasta.

Ravitsemustiede on tarkoitettu ensisijaisesti lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelijoille, lääkäreille, ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuoltohenkilöstölle. Myös muut ravitsemuksesta kiinnostuneet saavat siitä arvokasta tietoa.