Lainsäädäntötutkimuksessa itse säädökset ovat jääneet vähälle huomiolle. Tyypillistä on, että säädöksiin kiinnitetään huomiota vain silloin, kun niissä on jotakin vikaa. Harvemmin kysytään: Millaisia ovat hyvät säädökset?

Teoksessa vastataan tähän kysymykseen, ja siinä käsitellään havainnollisella tavalla muun muassa lainsäädäntötermistöä ja -strategiaa, säädösten systematisointia, säädösten ja säännösten rakennetta ja lakikieltä. Kirjassa opastetaan myös, miten hallituksen esityksiä tulisi lukea, ja se sisältää englannin- ja ranskankielisen tiivistelmän suomalaisesta lainvalmistelusta.

Teoksen 2., uudistetussa painoksessa on huomioitu päivitetyt lainlaatimista koskevat ohjeet, ja siihen on lisätty uusia havainnollistavia esimerkkejä säädetyistä laeista. Kirja on tarkoitettu lainvalmistelijoille ja laeista päättäville sekä lainkäyttäjille, kuten hallintoviranomaisille ja tuomioistuinlaitokseen kuuluville, etujärjestöille ja opiskelijoille. Teos on hyödyllistä luettavaa myös suomen kielestä kiinnostuneille.