Miten kehittää työturvallisuuskulttuuria aikana, jolloin työn digitalisoituminen ja yksilöllistyminen, työyhteisöjen moninaistuminen sekä työmäärän lisääntyminen kasvattavat työntekijöiden psykososiaalista kuormitusta? Miten turvata työntekijän kokonaisvaltainen työhyvinvointi? Minkälainen on organisaation näkökulma työturvallisuuteen?

Yrityksen työsuojelujohtaminen tarjoaa käytännönläheistä tietoa ajankohtaisista työsuojeluun liittyvistä teemoista. Työsuojelujohtamisessa on olennaista ymmärtää työntekijä psykofyysisenä kokonaisuutena, johon vaikuttavat sekä työhyvinvoinnin eri osa-alueet että työn ulkopuoliset tekijät. Toimiva työsuojelujohtaminen auttaa vahvistamaan yrityksen yhteistoimintaa ja luottamukseen perustuvaa työkulttuuria. Työsuojelutoiminnan kohteena on kokonaisvaltainen työhyvinvointi, joka muodostuu keskenään tasapainossa olevista fyysisistä, sosiaalisista ja psyykkisistä osa-alueista. Tasapainossa olevat osa-alueet tuottavat työn hallinnan ja sitä myötä työhyvinvoinnin kokemuksen. Teos valottaa, millä tavoin työsuojelutoiminnalla tuetaan tätä tasapainoa sekä yksilöiden työhyvinvoinnin kehittämistä. Kirjassa esitellään työelämän muutoksien synnyttämiä uusia haasteita sekä tarjotaan välineitä niihin reagoimiseksi ja siten turvallisten ja terveellisten työolojen ylläpitämiseksi.

Kirja on tarkoitettu esihenkilötehtävissä toimiville ja työsuojelun asiantuntijoille kuten työsuojelupäälliköille ja työsuojeluvaltuutetuille. Teos soveltuu käsikirjaksi yrityksen työsuojelun kehittämiseen. Teosta voidaan käyttää mm. säännöllisessä työturvallisuustyössä oppaana, muistilistana ja organisaatiotasonmittarina. Teos soveltuu myös korkeakoulujen oppikirjaksi.