”Kukaan ei kirjoita romanttista historiallista viihdettä niin kuin Santa Montefiore.” Jojo Moyes

Sodan runtelemaan Italiaan ja 1980-luvun New Yorkiin sijoittuva lumoava tarina kaiken voittavasta rakkaudesta ja menneisyyden pitkistä varjoista.

New York, 1979. Evelina viettää kiitospäivää perheensä ympäröimänä. Hän on asunut Amerikassa jo yli 30 vuotta, mutta muistojen Italia ei ole koskaan kaukana hänen ajatuksistaan.

Pohjois-Italia, 1934. Lintukodossa varttunut Evelina vannoo, ettei koskaan avioidu silkasta velvollisuudentunnosta kuten sisarensa. Evelina ei tiedä romanttisesta rakkaudesta vielä mitään, mutta kun hän kohtaa kylän räätälin pojan, harmaasilmäisen Ezran, hänen sydämensä tunnistaa tämän heti.

Euroopan taivaan ylle kokoontuvat myrskypilvet eivät kuitenkaan jätä nuoria rakastavaisia rauhaan. Evelina saa kokea, että suurinkaan rakkaus ei välttämättä takaa onnellista loppua.

Santa Montefiore (s. 1970) syntyi Englannin Hampshiressa ja vietti suurimman osan 1990-luvusta Buenos Airesissa, jossa hänen äitinsä oli varttunut. Montefioren nimi on laatutakuu historialliselle viihteelle, joka on löytänyt lukijansa ympäri maailmaa. Hän on kirjoittanut yli 20 romaania, joita on myyty yhteensä yli 6 miljoonaa kappaletta ja käännetty 25 kielelle. Montefiore asuu Lontoossa perheensä kanssa.