"Romanttinen, kauhistuttava, brutaali, hellä – ja lopulta varovaisen toiveikas."

– Kirkus Reviews

Rakkautta yli rajojen. Booker-voittajan uutuus antaa äänen unohdetuille.

Kun Mungo tapaa Jamesin, työväenluokan toksinen mieskuva saa väistyä. Vuokrakasarmien Glasgow'ssa poikien ystävyys syvenee rakkaudeksi, joka uhmaa seksuaalisuuden ja uskon ahtaita rajoja. Mungo salaa todellisen minänsä, ei vain jengipomona pullistelevalta isoveljeltään, vaan koko väkivaltaiselta nurkkakunnalta. Ainoana turvapaikkana nuorukaisilla on Jamesin rakentama kyyhkyslakka. Ja yhteinen toive toisenlaisesta tulevaisuudesta.

Nuori Mungo kertoo riipaisevasti ja julmanhauskasti yhteisöllisistä paineista ja siitä, miten vaarallista on rakastaa jotakuta liikaa.

Douglas Stuart (s. 1976) kasvoi Glasgow'ssa yksinhuoltajaperheessä. 24-vuotiaana hän muutti Yhdysvaltoihin ja ryhtyi muotisuunnittelijaksi. Stuartin esikoisromaani Shuggie Bain voitti Booker-palkinnon vuonna 2020, ja sitä on ylistetty yhdeksi vuosisatamme onnistuneimmista kirjallisista debyyteistä. Filmatisointi on tekeillä ja kirjoja myyty jo yli miljoona kappaletta. Myös Nuori Mungo sijoittuu Glasgow'n vuokrakasarmien kahtiajakautuneeseen työläisyhteisöön ja rikkoo rohkeasti perin ahtaaksi käynyttä maskuliinisuuden myyttiä. Stuart asuu miehensä kanssa New Yorkissa.