Ensimmäinen suomalainen pakopelikirja

Uskallatko ottaa haasteen vastaan?

On vuosi 1520. Sten Sture on hävinnyt sodan kuningas Kristiania vastaan, ja tämä on kutsunut sodan osapuolet Tukholmaan sovinnonjuhliin. Sinne matkustavat Suomesta myös piispan veli Sigfrid Kurki sekä hänen teräväpäinen palvelijansa Petrus. Juhlat muuttuvat verilöylyksi, jossa menettää päänsä yli sata aatelin edustajaa ja muuta mahtimiestä. Petruksen ja Sigfridin on paettava linnasta ennen kuin heille käy huonosti, ja se riippuu yhdestä henkilöstä - sinusta!

Pakoretki mestauslavalta on ensimmäinen kotimainen pakopelikirja. Aivan kuten supersuosituissa pakohuoneissa, tässäkin lukijan pitää ratkaista monimutkaisia pulmatehtäviä päästäkseen eteenpäin ja saadakseen päähenkilöt lopulta vapauteen. Tehtävät ovat pakohuoneammattilaisten laatimia, ja jännittävän tarinan on kirjoittanut historiallisiin aiheisiin erikoistunut kirjailija Roope Lipasti. Pelin vaikeustaso on 15+.

Getaway Games Oy on Tampereelta lähtöisin oleva pakopeliyritys, jolla on sekä sisä- että ulkopakopelejä Tampereella ja Hämeenlinnassa. Pelejä löytyy niin lapsille kuin aikuisille. Omien pakohuoneidensa lisäksi Getaway on suunnitellut ja toteuttanut useita pakopeliprojekteja muun muassa museoihin, matkailukohteisiin ja muille pakopelitoimijoille.

Roope Lipasti (s. 1970) on lietolainen kirjailija ja kolumnisti, joka kirjoittaa niin aikuisille kuin lapsille. Hän on saanut historiallisesta lastenkirjasarjastaan Viikinkisolmu Anni Polva -, LukuVarkaus- ja Kirjava Kettu -palkinnot.