Kenet idoleistasi haluaisit tavata – ja mihin hintaan?

”Henkeäsalpaava romaani kuvaa maailmaa, jossa sosiaaliset verkostot ja virtuaalitodellisuus luovat riippuvuuksia, muovaavat tietoisuutta ja vääristävät historiantajua. Tuleeko tästä jotakin mieleen?” – Le Grand Continent

Viihdesivusto Elysium.com on portti unelmien toteutumiseen: siellä voi järjestää tekoälyn ja arkistomateriaalin mahdollistaman kohtaamisen vaikkapa kuolleen lempifilmitähtensä kanssa. Pian Dietrich, Kennedy ja Monroe eivät kuitenkaan enää riitä, vaan virtuaaliparatiisin omistajalla on suunnitelmia myös eläville kuuluisuuksille, joita tarvitsee poliittisten tarkoitusperiensä ajamiseen.

Ilmar Taska (s. 1953) on tehnyt pitkän uran teatterin, elokuvan ja television alalla Virossa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Kirjailijana hän debytoi Hollywood-kokemuksia luotaavalla novellikokoelmalla 2011, ja esikoisromaani Pobeda 1946 ilmestyi 2016. Menestykseksi noussut kirja kertoo virolaisen pikkupojan ja hienoa autoa ajavan KGB-miehen vaarallisesta ystävyydestä. Taska asuu perheineen Kaliforniassa.