Elämyksellisiä tositarinoita Itämeren ja historian ystävälle.

Tietokirjailija Vesa Linnan mukaansatempaavat ja jännittävät tarinat kertovat Suomen 1900-luvun sotien suurista ja pienistä tapahtumista sekä erikoisista ihmiskohtaloista.

Itämeri on ollut aina paitsi kaupan ja vuorovaikutuksen, myös sodan ja selviytymisen näyttämö. Kirjan päähenkilöinä ovat ihmiset, jotka ovat itse olleet mukana tapahtumissa. Kapteeni Salminen harhautti menestyksekkäästi Helsinkiin suuntaavia pommittajia Vuosaaren rannoilla. Ylivoimaiset hyökkääjät eivät vallanneet Bengtskärin majakkaa, sillä sitä puolusti luutnantti Fred Luther. Laulaja Georg Malmstén kuvasi sukellusveneessä musikaalielokuvaa, mutta löysikin itsensä keskeltä Suomen suurinta vakoiluskandaalia.

Linnan kertomukset pohjautuvat perusteelliseen taustatyöhön, ja kirja avaa tarinoiden historiallista kontekstia ja aikaa sekä tarinoiden henkilöiden vaiheita ja elämänkohtaloita.

Vesa Linna (s. 1965) on tietokirjailija ja ammattivalokuvaaja, joka on aiemmin kirjoittanut Helsingin ja Suomenlinnan historiasta, musiikista sekä luonnosta.