Aarni Susi. Askeleen päässä pahasta.

Verijälki aloittaa uuden rikoskirjasarjan, jonka tapahtumien pohjalla on todellisia rikoksia viime vuosikymmenien ajalta.

Väkivaltarikostutkija Aarni Susi tulee tajuihinsa vieraan maan lentokentällä, kynsien alla tuoretta verta. Mutta mitä Susi on tehnyt? Hän ei muista.

Välähdyksinä rikostutkijan mieleen palaa sarja kuvia, josta sekä rikostapauksen että oman mielen palaset on koottava: Kasvoihin puukotettu rujo laiha ruumis rantavedessä. Työpöytä, jolla paksu, nippusiteillä kasassa pysyvä pino vanhaa paperia, jonka sivuilla säälimätöntä julmuutta. Yö hautausmaalla. Verijälki. Pimeys.

Keskellä synkintä Helsingin talvea alkaa jahti, jossa Susi on sekä metsästäjä että saalis. Hän on poliisi, joka hoitaa aina homman - mutta nyt käsillä on tehtävä, joka aikoo hoitaa hänet.

”Kovaksikeitetyn dekkarin henki saapuu 2020-luvun Helsinkiin” - Helsingin Sanomat

”Mkael Viima näyttää esikoisellaan Verijälki, ettei ole oikeastaan mitään rajaa, mihin dekkaria ei voisi suunnata.” - Kansan Uutiset

Mikael Viima on sarjarikollisten profiloinnista väitellyt psykologian tohtori, joka on perehtynyt Suomen julmimpaan rikollisuuteen. Kaksi viime vuosikymmentä Viima on toiminut kansainvälisten yritysjättien datavarastoja hyödyntävänä IT-yrittäjänä.