". mycket välgjord, lättläst, pedagogisk och kunskapsrik med många ljuvliga foton av Karin Björkquist och tydliga trädgårdsritningar. . Min skogsträdgård är en jättefin trädgårdsberättelse och handbok i ett!"
BTJ


"Fylld av tips och idéer såväl som massor av inspiration."
Lantliv


Det här är en bok om en skogsträdgård där fallna stockar får ligga kvar och planteringarnas växter samspelar med naturen runt omkring. Där den sluttande tomtens karaktär bevaras och terrasseras med murar av sprängsten från husbygget. Där många av planteringarna är gjorda genom att lägga till jord och kompost på marken, istället för att gräva ur.


I Min skogsträdgård tipsar Marika Delin bland annat om de bästa skogsväxterna, hur du skapar perennängar på hustak, vilka hönsraser som värper blå ägg och hur naturmaterial lämpar sig för att bygga med i trädgården. Marikas trädgård har blivit en visningsträdgård dit intresserade söker sig för att få inspiration och den fungerar också som ett experimentfält i hennes arbete som trädgårdsformgivare. Boken bidrar till en mer hållbar trädgårdsstil och visar hur du gör för att hitta ett mjukare och mer naturnära uttryck i din trädgård.


Bilderna är tagna av fotograf Karin Björkquist som under flera år kommit för att skildra Marikas trädgård i olika säsonger.


"Tips om allt från bra skogsväxter till att odla perennängar på hustak."
Gård & torp"Marika Delin inspirerar oss att skapa en inbjudande och vacker trädgård i samklang med naturen. I boken Min skogsträdgård - Silande ljus och vandrande skugga tipsar hon om de bästa växterna, materialen och lägena för att lyckas."
Residence


"Fridfull, naturlig inspiration"
Sköna hem