Tämän nuottiteoksen suosikkisävelmät ovat sovellettavissa useille c-viritteisille (in C) soittimille. Levytyksien ja keikka-tuotantojen ammattilaisena Matti Viljanen kykeni kepeästi operoimaan niin kansainvälisten kuin myös kotimaisten iskelmien, viihdemusiikin ja jazzsuosikkien uniikkina sovittajana mitä erilaisimmille kokoonpanoille.

Hyvinä esimerkkeinä Nino Rotan Romeo ja Julia, Walter Donaldsonin Makin' Whoopee, Wolfgang Amadeus Mozartin Turkkilainen marssi, Vilho Korpelan Muisto tai Viljasen Tango Linetta (Meidän tangomme) antavat kuvaa näiden
nuottisivujen musiikillisesti monipuolisesta annista.

"Olavi Virta kertoi minulle jo aiemmin Matti Viljasen muusikkokyvyistä. Sittemmin Matilta saamani musiikillinen panos oli korvaamaton.
Hänen tapansa sovittaa, soittaa ja säestää oli ainutlaatuista"
- Eino Grön, laulaja

"Matti Viljasen Kvintetin levytysversio P. De.Rosen Deep Purple-jazzklassikosta ei aluksi kiinnostanut, mutta jatkossa se alkoi soida päässäni lakkaamatta. Oma soittamiseni sai alkunsa tämän äänitteen ansiosta. Osaan vieläkin ulkoa tuolloin oppimani Viljasen sovituksen läpimusikaaliset melodiamuunnokset"
- Pentti Lasanen, muusikko, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari

"Matti Viljanen oli muusikkona ykkösartistejamme. Viljanen edusti viisi- ja kuusikymmenlukujen vaihteessa kansainvälisesti suuntautunutta koulukuntaa"
- Pekka Gronow, Etnomusikologian dosentti